försöker leva igen

Senaste inläggen

Av Flummet - 22 oktober 2009 15:23


Duschade runt 03-tiden inatt...tårarna rann hemskt..

Skit i det nu..

Går in i badrummet efter en sömn på knappa 4 timmar.
Min mor ringde....far får vara kvar inatt med på sjukhuset...skit..

I badrummet glor spegeln elakt mot mig.
Förutom att jag ser ett jäkla spöke så skrattar den hånfullt...

- Du ska ha mens!

Va ?

- Jag lovar...ditt ansikte är fullt av småblemmor. De kom när du sov..när du minst anande det.

Men jag hade dem inte igår!

- Taskigt läge va ?. Men mens ska du ha

Ja, inte vet jag...den har inte varit stabil sen jag slutade med p-piller för 10 månader sedan..efter 16 år på p-piller..

 

...För några timmar sedan så började mensen....det kallar jag humor...
det händer samma sak jämt.

Fördelar med att inte äta p-piller
* Jag är inte i närheten utav min hemska PMS jag haft i 16 år..( började med P-piller för att minska just mina PMS besvär..) Ryggen smärtade, brösten gikc inte ha utan bh pga. smärta. I magen kändes det som blixtrar.
* Jag behöver bara ta 10 mediciner om dagen * humor *
* MIN MENS ÄR BARA knappt 4 dagar!! - Förut var den minst 6 dagar varje månad.
*Behöver inte vara orolig för upptaget i magen pga. operationen ( trots läkares "tillstånd" att det är ok.

Nackdelar med att inte ta P-piller
* Öhh
* Inga spontana aktiviteter ( jag är hyperrädd att bli med barn )
* Jag borde skaffa något annat slags preventivmedel
* Att fan aldrig veta NÄR mensen ska komma

Har ni något bra tips..så shoot.
P-spruta...nära vänner o deras problem har skrämt mig
P-stav..en vänninna "ramlade den ned på" en annan fick störtblödningar
Spiral...en väninnas "ramlade ut" och kändes vid sex

Jag funderar på p-plåster..men ger det samma skit jag hade i 16 år så finns det inte en chans att jag börjar med det. Jag kan inte...det går inte förklara mina glädjetårar och lycka över att inte ha så ont att jag är tvingad till receptbelagd medicin och frånvaro från jobbet längre pga. mensen och PMS.
Tänk så många kvinnor som kanske skulle slippa mycket PMS om de slutade med P-piller.
Jag var livrädd kan jag säga....jag började ju med dem för hemsk PMS...så jag var i det närmsta kallsvettig när veckorna gick och jag väntade på smärtan som alltid kom i samband med mensen...men den ..kom inte...efter 16 år....så var det som om någon trollat med min kropp.
Och nu får jag det "bara" varannan - var 3:e månad. Magi!


ANNONS
Av Flummet - 22 oktober 2009 05:26


Har inte hört något mer, men börjar bli orolig....sömnen kan inte sättas igång.
2 stilnoct och nitrazepam väntar på att få vagga mig till sömns...

Jag skulle visa er min egen stora överraskning jag gjorde idag - något litet...men betydde otroligt mycket för mig då det är första gången på 5 veckor jag orkat.....5 veckor av empatilöshet,apati,ögon som ser in i väggar och kropp som inte nuddar golvet utan stannar i sängen i tystnad. Jag vill idag och gjorde det. Det tog 5 timmar att en planera och verkligen förverkliga det hela..

Men jag visar det imorgon...jag orkar inte tänka. Hjärtat har vibrerat sen mor ringde och berättade vad det var med far. Att då sitta 24 mil bort...gör...ont....otroligt smärtsamt...det går inte förklara.

Jag älskar min pappa. Sluta med den här skiten nu. Vad är det för en dum jävel som ser till att min far ska må så dåligt ?!

Inte ett enda skit får vara rättvist ...vad fan har jag gjort den där tönten i nattlinne som sägs flyga omkring bland molnen ??

Måste få sova..½ stesolid,½nitrazepam 2 stilnoct.
Knappt jag ramlar ihop och somnar på det .

Snart går jag ut till närmsta såg och sågar ur skiten ur min kropp och hopplösheten så är jag frisk sen ok ?


...Mina tårar tar inte slut..

 

ANNONS
Av Flummet - 21 oktober 2009 22:33Pappa ligger inne för observation för hjärtat.
han fick en hjärtinfarkt inom samma period jag opererades förra året.

Söndag - morfar dör
Onsdag - jag opereras
Jag kom hem på tísdagen - mars 08
Onsdag Mamma bilade 24 mil enkel väg hit
Onsdageftermiddag - pappa ringer och meddelar att han är på väg till akuten

för att opereras för hjärtat. det blev nät inopererade
Torsdag - mamma åkte hem

Idag fick han stickningar i armen/fingrarna.
Pappa ville inte att mamma skulle säga något till mig..
de har ljugit sedan 11:30 idag....frammåt 20:30 fick jag reda på det ...för mamma kunde inte sova utan att berätta. Min ångest klarar inte det här...stesoliden är ett skämt...2 piller...inget händer..sockerpiller.


Hur fan ska jag orkar ????

Av Flummet - 20 oktober 2009 22:31


 

Kom just på att nästa månad blir halvjobbig ( december får jag ingen lön alls ..min första lön får jag i januari så det är 60 dagar utan pengar..huvaligen )...beroende på om "det där stället" godkänner mig som "dålig" eller inte...så kommer även Mr T´s CSN räkning på 1900 kr...
Fasen...jag längtar till den dagen då vi kan betala av den räkningen i Januari så hela året är betalt...
Den kan ju absolut inte komma månadsvis, nej nej..den måste komma kvartalsvis.

Jag har ändrat telefonräkningen och interneträkningen till månadsvis, även el-räkningen är numer på runt 750 kr i månaden för vår 2:a hellre än runt 2000kr var 3:e. Den kom alltid lägligt ihop med CSN så det var 4000kr extra som skulle ut. Visst ..det blir lite extrapengar då de förlorar pengar på det...men skönt är det.

Har alltid varit noga med att betala räkningar hela livet. Jag sitter och knapprar på miniräknaren varje månad för att se hur mycket man har kvar. Är man inte ensamboende så kan det vara en trygghet som nu att veta att vi Klarar oss även om jag inte får pengar för att jag är sjuk. Det är inga lyxsummor vi har, vi klarar oss men kan inte lägga undan något sparande. Vi har varken hus eller barn och jag vill inte tänka på hur jobbigt ni måste ha det när någon utav er är tvungna att vara hemma.

Den enda lyx vi har är Internet och kabeltv. Men! - jag shoppar.....vissa månader..inget..andra månader småsaker. Men alltid kontant. Vi har aldrig haft problem med att betala räkningar som sagt, men jag bestämde mig för att det fick vara slut med kreditskulder. 
Under ett halvår lade jag all min energi vid räkningstiden åt att räkna räntor ( som jag gjort i alla år ) och betala av 9 krediter! Det var inga speciella..många på kläder...ikea...mastercard..etc..
Nu idag har vi IKEA och mastercard kvar. Till slut kändes det bara sorgligt att få faktura på faktura när man faktiskt kunde betala kontant eller spara för att köpa det man ville.
Jag kan än idag köpa på faktura, men jag betalar av det månaden därpå.

Att jag säger "Vi" är för att det just är "Vi" som betalar. Vem osm än handlat så har vi gjort så sedan vi träffades. Vi flyttade ju ihop efter 2 veckor tillsammans för snart 9 år sedan..så det bara blev så. Vi har aldrig någonsin tjaffsat om pengar, aldrig räknat på vem som handlat vad på ex. ica. Aldrig någonsin och det är så skönt.
Det bara kommer helt naturligt.

Vi lägger ihop alla räkningar, delar på dem, betalar efter egen förmåga och sedan har vi lika mycket kvar att leva för varje månad. Varje månad sparar vi efter förmåga till sparkonto och pensionskonto.
Sparkontot har vi redan kommit överens om att det delar vi på rakt om vi någonsin går isär Om inte den ena behöver det bättre.

Ingen ljuger för den andre och alla kort ligger på bordet.

Nu kanske det låter dumt att jag funderar på att köpa en ny mobiltelefon mitt i allt..men kostnaden skulle minska med runt 55 kr i månaden..trots att den blir ny. Det är engångskostnaden på 695 kr som blir den största kostnaden.
Min mobil låste sig idag igen....larmet ringde 08:30 och fanskapet gick inte att låsa upp för att stänga av larmet...så jag tror jag byter imorgon..skall fundera lite till.
Jag skall jämt fundera, tänka över ekonomiska beslut och kolla kilopriset på allt i mataffärerna.

En sak ni skall veta att ni blir grymt lurade i mataffärer på de s.k " billiga priserna" ofta så är kilopriset högre på de billigare varorna..och jämförelsepriset ska vi inte prata om.
Mång tittar tyvärr bara på priset och missar kolla hur mycket de innehåller och hur mycket vikt det är. Det kan ofta löna sig att köpa originalmärken. Även innehållet är ofta utbytt mot billigare produkter.

I många av affärernas egna skinkor så kan det vara uppåt 9,10 eller mer tillsatser..druvsocker,glutamat i olika former,socker m.m Varför tror ni de egna märkena är så billiga ?
Sen springer även jag och köper ex. det billiga märket Euroshopper´s champinjoner på burk när jag skall ha dem i en gryta. Vad finns i burken ? - "Skiten" som blir kvar när de dyra burkarna görs...
Dvs..små små hackade bitar, ofta "stammar" från champinjonerna, eller i värsta fall..."roten" med skit kvar. Men det Går ju om man ex. skall ha det i en gryta och inte är så noga.

En rolig sak var en chilisås jag skulle köpa i en affär förra veckan...det var affärens eget märke och 2 kr billigare. Men jämförelsepriset och kilopriset var 5 kr högre + att det var lika mycket i flaskan. Det är ofta så.
Även det förbenade toalettpappret som vissa affärer säljer. De är löst snurrade på rullen och svindyra i jämförelsepris.

Ett tips! - tryck på pappret ..sjunker det ihop....är det billiga priset en ren bluff..Försökte lära "min svärmor" det när vi bodde hos dem i 6 veckor. Kom hem med vissa saker och en sak var toalettpapper...jag hade köpt det dyra ..det blev mycket prat om det. Det jag köpte var mer på rullen, dyrare men kilopriset var billigare än det billiga de köpte. Så man kan säga att jag "fick" 3 toalettrullar på "köpet" - men det gick inte hem.
Det gick absolut inte att övertala,förklara och visa att det faktiskt var bättre på det sättet jag räknar på.
En annan sak var en matvara de köper...billig som bara den...men kilopriset gjorde att de likagärna kunnat köpa en dyrare likadan produkt, men få mer i "påsen" så att säga.

Jag vet..jag har blivit skadad av min far...men jag är stolt och glad över det.

Av Flummet - 20 oktober 2009 02:36

..även om de är få nu..men jag beställde hem de här 4 filmerna förra veckan


Molly min Molly..fulsnygg men så härlig.


4 av mina absoluta favoritfilmer på 80-talet..men då saknas bland annat Goonies, men det får bli en annan gång.
De kostade 29kr och 49 kr. Helt överkomligt.Jag kommer kastas 20 år tillbaka till tiden och bara mysa,njuta,skratta och må fint.  


*Pretty In Pink
*Fira med Ferris
*Can´t buy me love
*The breakfast club


Älskar ju att se på film, så jag skall suga på dem ett litet tag.


Funderar på att beställa en ny telefon..en mobil.
Min är snart 4 år gammal och låser sig i tid och otid, stänger av sig och är allmänt jobbig. Försöker se om vi kan få in den i vår budget..speciellt nu när jag är sjukskriven...har ingen aning om jag får ersättning heller.


Tänkte då skaffa ett abonnemang till Mr T för 49/ månaden inkl. ringa till vänner för 0 kr i samma nät.
Jag , mina föräldrar och T har då samma taxa - så det kan vara en fördel. Abonnemanget jag har nu...suger rejält..Det finns ingen täckning när jag är hos mor och far.
Telia är det jag tänkt skaffa, ja kanske dyrare..men kundservicen, täckningen m.m är så mycket bättre..så jag kommer nog gå tillbaka till dem efter 4 år.


Jag får se, skall tänka på det.


Ångesten har lagt sig i ett hörn just nu...så jag tog 1 nitrazepam och 2/3 av en stilnoct och hoppas vaggan snart skall komma...


kram på erAv Flummet - 19 oktober 2009 15:53


 

" Hej ..

Jag har diskuterat ditt sår med andra kollegor och du skall ta mer omeprazol nu istället för 1. Har försökt få tag i dig men inte lyckats (  jävla Bullshitt!! - jag har min privata mobil med mig hela tiden dygnet runt + telefonsvarare hemma och det går lämna meddelande på min jobbmobil. ) Jag har satt upp dig på en tid om 4 veckor för en ny gastroskopi"

Så istället för att komma om 1 år på en ny undersökning blev det visst akuttid och 3 dubbel normal dos magsårsmedicin och ny gastroskopi om 4 veckor. Och det finns naturligtvis Ingen att ringa till eller få tag i angående det här. Pang på bara.

Jag vaknade med tårar som rann och så förbannat arg på den här skitångesten. Sen kom det här brevet...dagen var fulländad. Inte av såret, det kommer väl aldrig läka, smärtan får jag leva med, men jag är rädd för att det bara blir värre.. jag är LESS.

Fy Fan!

Jag orkar inte mer, jag klarar inte det här.

Vill inte vara med om det här mer.
Inget..absolut Inget går uppåt...sparkas ned hela tiden.
Hur mycket skit ska man få vara med om under 30 år ?Caroline Af Ugglas - Gud


Du såg att dom slog mig
Men ville inget göra
Min själ brann upp
När dom viska i mitt öra
Dina skor är fula
Dina tänder är gula
Ja jag är en misslyckad person

Ja säg mig gud
Du vet vad jag tänker gud
Varför finns jag
Gud
Tårana blänker som is
Som aldrig smälter

Varje dag var som ett år
Och du satte hårt mot hårt
Jag blev mobbad av alla
Och upptryckt mot en vägg

Att vara en misslyckad person
Ja det är inte en flickas dröm

Ja säg mig gud du vet vad jag tänker
Gud varför finns jag
Gud
Tårarna blänker som is
Som aldrig smälter

Att vara en misslyckad person
Ja det är inte en flickas dröm

Ja säg mig gud
Du vet vad jag tänker
Gud
Varför finns jag
Gud
Tårarna blänker som is
Som aldrig smälter

Gud
Du vet vad jag tänker
Gud
Varför finns jag
Gud
Tårarna blänker som is
Som aldrig smälter

 


Av Flummet - 19 oktober 2009 00:26Jag har ett rejält beroende som jag inte blev av med när jag gjorde operationen....


Trocadera..Troccis...Troccan..drickan..läsken. Det är en av få läskedrycker jag verkligen kan känna i munnen, halsen,smaken...så gott.
Den är ibland svår att hitta, men de senaste åren har den dykt upp mer och mer i olika affärer.


Jag har verkligen älskat den sedan jag kan minnas...helst skall den drickas ur Glasflaska eller en liten 33cl burk.
Absolut inte ur en 1,5 L flaska som hälls i glas ( absolut inte! ) - det går i nödfall att dricka den ur en 50cl PET-flaska.


Hur kom jag på det här lustiga inlägget ?  Jag sitter just nu och äter skalade räkor,fetaost,skinka och passionsfrukt allt sköljes ned med Trocadero.  


Kram på er

 


Av Flummet - 18 oktober 2009 17:16


Dagen började med att jag ville inte vakna. Jag ville inte öppna ögonen, andas och inse att man var tvungen att fungera ännu en dag.

Till lunch så sken solen och jag fick en idé att gå ned till affären och köpa mat. Så ut på promenad och hem kom en grillad kyckling....som jag sedan dumpade på för att jag åt för snabbt...och har fortfarande ont 2 timmar senare...

Sen gick lampan i spisen Sönder när vi satte på den..( ja..jag har ju otursmånaderna nu så..whatta hell..).

Men! - idag hittade jag ett ställe på nätet som säljer en handkräm jag använde för 2 år sedan. Ända sedan jag var liten har jag fått smörja mig pga. hudproblemen jag har..på vintern spricker min hud, kliar,svider och gör ont..så jag kan ställa temperaturen med min kropp och veta graderna Innan jag kollar på mätaren.
Men...efter många år, mycket pengar och en hel del handkrämer senare hittade jag en handkräm 2006 på COOP som fungerade på en gång. Man smörjde sig 1 gång och kunde även tvätta händerna utan att krämen försvann. Händerna blev otroligt mjuka och jag var överlycklig ( för en handkräm..Ja..). Brukade göra slut på 1 tub i veckan...nu gick det med 1 tub på några månader.
Så slutade affären sälja den och jag blev frustrerad och ledsen..letade överallt på nätet, men nej.
Mailade affärer utomlands som var specialiserade på hudvård..men nej. Fick då börja använda massor av olika märken igen..Ingen har någonsin fungerat på mig...dyr som billig. Har betalat mellan 20 kr - 400 kr /st för handkärmer.

Idag..av en ren tillfällighet så kollade jag runt..och där...DÄR..fortfarande med hjärtat i halsgropen...fick jag se att en affär på nätet säljer den. Så jag tog och klickade hem 5 stycken tuber! 39 kr /st Och jag är så glad.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se