försöker leva igen

Senaste inläggen

Av Flummet - 1 november 2009 15:52

 

Jag skäms inte längre. Det är inte jag på bilderna. Men jag vill att den jag är inuti också skall spegla den jag är på utsidan..och varje gång jag ser mig i spegeln mår jag psykiskt illa.

 

Folk snor idag bilder, och jag skäms inte..för det är inte jag på bilderna...inte inuti. Men vill DU se bilderna..försöka förstå..att det inte är lite skinn jag har ..s å måste du maila eller lämna en kommentar om varför just DU vill se bilderna. Därför är det lösenordsskyddat.http://andetag.bloggagratis.se/2009/07/17/1841046-sanningen-vad-mobbing-och-livet-staller-till-med-starka-bilder/
( Först och främst är jag så glad för alla de som fått sina bukplastiker godkända och får de av riktiga kirurger och som kan åberopa vårdgarantin - Jag är inte ett dugg avundsjuk på ER..utan på hur vården kan vara så olika. Jag är inte den sortens människa..det borde de som läser min blogg veta. Jag är en oerhört sympatisk människa som vill alla väl - men har du inte läst min blogg kan du få en annan uppfattningn av det här inlägget...)
Men visst känns det när jag står med mitt häng och "bara" kan få en halvslakt på ena bilringen längst ned och jag undrar vad fan jag betalar sjukvård för när ingen ens tar ansvar för det de gjort med mig )

 

"Tack för ditt mejl ( Meil ?..mail ! ), vi har ännu inte fått tag på Smittskyddsenheten i Stockholm för svar ang rutiner kring E S B L i coli, ( I...i coli ? )...E-coli!! ).. jag har däremot
talat med Uppsala och den doktor du hade som kontakt.
Vi hör av oss så fort vi har fått ett svar

 

Med vänlig hälsning
***************
Patient koordinator

Operations koordinator"


__________________________________________________


_"Vi har diskuterat ditt mail och vi har inget emot att operera dig privat men då måste vi veta att du inte längre är positiv för e coli i faeces. Tyvärr så måste vi då be dig göra en provtagning för att bevisa att du inte är positiv längre."


Med Vänlig Hälsning

*****************

( Jag blir aldrig friskriven ?!?. Jag slogs i 9 månader för ett nytt prov och det finns inget att göra. )

 

__________________________________________--Vårdgarantienheten till mig


Hej *****************

Jag har idag pratat med ********* lasarett där din remiss ligger. Nu i
sommar finns det inga tider men de lovade att kalla dig senast i september. Tyvärr ingår inte det här i vårdgaran utan kan ta något år innan du blir aktuell för en bukoperation.
Du kan alltid ringa till ********** kirurgmottagning tel ***********


Med Vänlig hälsning

 

( OBS - att jag kommer INTE få ett eget rum ...förstår ni ?...Det står i mina papper att jag skall ha eget rum och egen toalett för jag kan smitta andra patienter....)...
Det känns som om jag vill ha ett rum med massor av folk som jag kan smitta ned så de får ett rent helvete och där ingen kommer hjälpa dem. För så har jag haft det.

 

________________________________________________


Grattis - Du har vunnit en slakt i ditt egna landsting utförd av en läkare utan plastikutbildning, Du kan inte heller betala extra för att de skall exempelsvis göra en bröstreduktion ( EJ implantat ) eller en fettsugning.. för något DE Smittade DIG med pga. DÅLIG HANDHYGIEN. Du kommer även att få stå i kö i något år då det inte ingår i vårdgarantin.


1 - Flyttar jag - hänvisas jag tillbaka till mitt egna landsting där jag gjorde den här open
2 - Skriver jag mig någon annanstans - åker jag ut kön
3 - Skulle jag flytta för att få min jävla komvuxutbildning ..skrivs jag ur kön + jag skrivs ur psykiatrin.
4 - Flyttar jag förlorar jag min vårdplan för att få levaxinet och hypothyreosen under kontroll igen.


Kan Ni förstå hur jävla enkelt allt hade varit om jag inte fått den här förbannade jävla helvetesbakterien.pga någon med dålig handhygien när jag själv har fobi för sjukhus och spritade allt. 


Fattar ni det eller driver ni med mig i era jävla dumma kommentarer ??? -  Och Nej. Jag är för yttrandefrihet - men IQ- befriade kommentarer utan mening eller diskussion godkänner jag inte.

 

 


Fattar ni att jag INTE KAN betala själv som jag velat från första början?!. INGEN vill operera mig. 1 enda..i SKÅNE. Hur Fan ska jag ta mig dit och hem ?!?.
De gör dessutom inte fettsugning och bukplastik ihop, inte heller bröstreduktion för att det är stora operationer. ( Ni som är korkade och ännu inte fattat - Bröstreduktion är INTE IMPLANTAT med större kupor. Det är ex. en återbyggnad av cancerbröst eller som i mitt fall...15 cm hud runtom från skuldra till skuldra som skall tas bort och lyfta bröst som idag på rent allvar är 3 cm från min navel ). Jag kommer knappt få en A-kupa, men det ger jag fan i. Jag har inte fått känna mig som en kvinna sedan de började hänga när jag var 13 år gammal. Jag är 30 nästa år.

 

 

 Förutom resor kommer jag bli ruinerad - det skiter jag i med..men jag har ingen trygghet i veckorna efteråt...inget... I mitt egna landsting får jag FÖRKLARA OCH BERÄTTA för MIN EGEN husläkare VAD jag kan och inte kan äta för mediciner. och HUR jag ser ut inuti. - " Jahaa..intressant". Tror ni på fullaste allvar att jag vill operera mig 90 mil bort och få en infektion i ett landsting där man har 10 minuter på sig varje morgon att få en tid till VC - ...där jag har 4,5 mi enkel resa till akuten och där Mr T inte har körkort ?!?.

 

 


Och jag kan inte direkt ringa någon mitt i natten här och be dem skjutsa mig. Jag har en mor med diskbråck 24 mil bort, en far med dålig rygg och ingen kan köra långt. Jag har en bror jag verkligen hatar av hela mitt hjärta och en bror i skåne. Med ett kommande barn och där saker hänt och kan hända som jag inte vill prata om - jag vill så gärna att det här går vägen nu. Ska jag be dem efter halvdålig kommunikation i 15 år att " Får jag bo hos er och bli omhändertagen här i någon månad" ??


Det här mailen trillar in ett efter ett efter ett..TYVÄRR....jag är ett fall för smittskyddsenheten och jag kommer för alltid vara en smittfara.
Jag gjorde open för att komma från 20 års mobbing, ångest, dåligt självförtroende...


vart hamnade jag ?


I ett värre djupare hål än någonsin.


( Och NEJ - det är fan inte korrekt svenska i det här inlägget, för det ger jag blanka fan i och jag skiter i era jävla idiotiska korkade kommentarer ).

ANNONS
Av Flummet - 1 november 2009 15:32
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
ANNONS
Av Flummet - 1 november 2009 01:38


 

Först och främst..jag skall svara på de mail jag fått..men av naturliga orsaker så har jag de senaste veckorna haft fullt upp med att orka vara.

 

På den inglasade balkongen står ett ljus och värmer för min morfar tillsammans med ett fat fullt med pumpor.                 - Saknar dig så oerhört så det gör ont -

 

Jag har inte hunnit sörja dig. Jag har inte tittat på bilden de tog av dig. Mamma säger att du såg så fridfull ut.
Har orkat läsa dödsannonsen. Men jag klarar inte av att titta på kortet.

 


Idag gick halva dagen åt helvete,...tjaffs,gnäll och barnsligheter. Jag drog ut på en halv milspromenad...så nu gör höfterna och ryggen ont. Inte ens tramodol rår på det.

 

Det var dock skönt..men smärtan...vetefan om det var värt det. Men jag vill gå imorgon med....
Väl hemma gjorde vi hemmagjord pizza från grunden...deg och massa annat. gott.

 

Nu skall jag försöka få lite sömn med mina stilnoct och nitrazepam.

 

kram på er.

Av Flummet - 30 oktober 2009 17:30


 

Dagen började med jordens ångest, inget piller här inte, jag red ut skiten. Den bankar fortfarande på.
Var tvungen att gå iväg med filmer som vi hyrde igår....gick in och handlade jäst, skinka, färska champinjoner etc för...jag tänkte vi skulle göra hemmagjord pizza imorgon.

Jag dammsög förut idag.....det var inte gjort på flera veckor ( Mr T tänker inte på sådant,. ber jag honom gör han det ..men jag har inte ens orkat be honom )..äckligt var bara förnamnet.
Sen tvättade jag en tvätt...sen diskade jag en disk i diskhon...

Vad händer ?

Och Nu sitter jag påklädd för att gå och möta Mr T...långkallingarna är på, t-shirt, huvtröjja,vantar skall på...mössan " Bad Hair Day " - jeans...skinnjackan...

Det är inte långt, men det är 2 km...en liten bit att gå..med ångest i kroppen...med skolios i ryggen.

Vad händer ?

Jag vet inte, jag vill inte tänka på det..Idag är jag bara...Jag bara är....det är bara så....ja jävlar..

Kram på er.


Vad händer ???

Av Flummet - 30 oktober 2009 00:28


 

Jo, så kan man nog beskriva livet just nu...


Hämtade Mr T vid tåget idag och köpte godis, hyrde 2 filmer och köpte snabbmat..han en sallad och jag en hamburgare. Jag åt väl 1/4 och knappt något bröd och 7 pommes. Så otroligt onödigt, men jag vill väl få känna mig normal jag med....


Beställde hem 2 Hellko Kitty nattlinen då jag hade 40% rabatt på varje vara... så det blev ca 180 kr..helt ok pris för det. Mr T har även han köpt några julklappar till mig och jag är i princip klar med alla julklappar utom de till Mr T. Det är otroligt tråkigt att inte kunna springa runt sist veckan och köpa julklapparna, men å andra sidan har jag ingen ångest för pengar längre sedan jag började spara en slant varje månad för det + att jag börjar i augusti.
Speciellt nu när jag ä rjsukskriven och inte vet om jag får pengar eller inte...så känns det ..dumt och onödigt med julklappar. Men det är ju faktiskt pengar vi lagt undan och vi klarar oss 1-2 månader på sparpengarna.


Eftersom min mor då och då läser min blog så kan jag inte berätta vad de / hon / far skall få...men en ena saken jag hittde till mor i början av september kändes bara så hårt i magen att den var bara min " Mor" - hon kommer älska den. Jag tycker att tanken bakom känns bättre än vad saker kostar. Jag skiter i vad saker kostar..vill hellre ha många än få och dyra.


Min önskelista är:


*skyddsfodral till min ipod ( Det jag har kostade 19 kr och den glider ur hela tiden )
*skyddsfodral till min nya sony ericsson ( Har inget och den blir snabbt repig )
*Hello Kitty tangentbord ( extremt svåra att få tag i i sverige ) ( mitt nuvarande var en gratisprodukt till min dator för 5 år sen - man får slå med en hammare för att bokstäverna skall komma fram )
*Hello Kitty mus + musmatta ( Min musmatta är flera år och förstörd av thékoppsvärme-ringar )
* CSI Miami -boxar ( CSI...kort och gott )
* Tofflor med djurmotiv ( Avgudar tofflor och sockor )
* Parfym Anna Sui - Dolly Girl ( svår att få tag i, men älskar den )
* Frottéhanddukar från Hemtex. ( Saknar riktigt sköna badlakan )
* Sovmask ( Jag jobbar skift - det räcker som förklaring )
* Väska (rosa ) med axelrem till min netbook på 9 tum ( Ha inget skydd alls )
* Ett halsband med mitt namn på ( Svårt att hitta mitt namn på någori )


Så det flesta saker är "måste ha"...sen får vi se om /vad vi kan lägga för pengar på det.
Drömma kan man iallafall


Hello Kitty har jag älskat sedan jag var 6 år gammal, jag hade massor av ssaker med henne när jag var liten..sen försvann hon. Men nu är sötnosen tillbaka. Klart jag vill ha saker med henne då.

Av Flummet - 28 oktober 2009 13:52
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Flummet - 25 oktober 2009 13:49


Ja..det har blivit en liten paus här.

I fredags tvingade jag mig iväg för att handla månadens mat och tillbehör..1380 kr..*PoFf* sade det.
Sen tar det så lång tid för jag skall kolla jämförelsepris med mera när jag handlar.

Det var extrapris på 2 kg kycklingfiléer i den affären jag var i. 70% Kyckling ( dvs...resten är "marinad" = vatten ).
Kilopriset var 94 kr...den dyrare kycklingen som var på 2,2 kg..kostade mig mer..men kilopriset där var 85 kr.
Men ojoj så många som sprang omkring som yra höns för att få den där "billliga" kycklingen...

Samma med gröna paprikor...jag gav 13 kr för 1,1 kg. Affären här i närheten skall ha 45 kr/kg !!. Det är gröna...de smakar likadant...Så det blev fyllda paprikor igår. Så gott.
Till lunch blev det korv med bröd...75% kött och närproducerad.

Idag blev det korv igen till lunch, men kvällen bjuder på kålpudding gjord på kött och rådjursfärs. Mycket lök och funderar på att häll ai lite öl. Vi får se.

Fredagen bjöd på film,godis och mys.

Nu under helgen så har Mr T´s företag flyttat nnärmre centrum, så man kan säga att han jobbar mitt i smeten nu. Så både han och jag är nervösa. Han kommer även få en telefon i jobbet och en egen kontorstelefon. Härligt...då kan man äntligen nå honom och inte receptionen...
Även jag kommer få en ny mobiltelefon i jobbet ..en snuskigt dyr för 6000 kr med tangentbord och skit. Men jag har aldrig använt arbetsmobilen privat...dels så vill jag hålla koll på kostnaden...dels så gör den mig nervös då den hela tiden piper till för att de behöver folk eller vill mig något. Så jag har en egen privatmobil istället.

Pratade ju sist om att jag funderade på en ny telefon då min betett sig väldigt konstigt på sistone och låser sig hela tiden...så i fredags kom den. Lade en beställning i torsdags..och fredags fanns den att hämta ut...bra betyg på leverans.
Det är en Sony Ericsson c901 - peach pink. Jättefin, jättebra bilder och än så länge älskar jag den.

Ångesten existerar, men den börjar bli lättare att hantera....skall ju vara på jobbet om 1 vecka..

Nepp, nu har jag tvingat ut Mr T till en liten promenad runt kvarteret.

Kram på er


Av Flummet - 23 oktober 2009 01:17


 

Receptet är ett av de godaste jag gjort...och då har jag gjort några..
Så saftiga och goda trots att de varit frusna. Degen är superenkel, smidig och perfekt att jobba med.
Helt underbart recept.

 

Finns på sidan: http://www.kanelbullar.se/Ingredienser

 

Deg:
100 g jäst
5 dl mjölk
1.8 l vetemjöl
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma

 

Kanelfyllning: ( Jag gjorde Dubbla satsen, men med 500 g mandelmassa istället för den dubbla )
175 g mandelmassa
175 g smör
1 dl socker
3 ½ msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk kanel

 

Brödglans:
2 ägg
2 krm salt
1 msk vatten

 

Topping:
Mandelflan
Pärlsocker


Gör så här:

 

  

 

  

 

Låt alla ingredienser bli rumstempererade.

 

1.Smula jästen i en bunke. Häll över den rumstempererade mjölken och rör om så att jästen löser sig.
Smält smöret och häll i det i bunken.

 

Presenterar Degis, en av mina stora kärlekar  

 

2.Tillsätt sirapen, äggen, kardemumman, saltet och vetemjölet.
Arbeta degen riktigt smidig och elastisk.

 

Jag älskar min Degis  

 

     

 

3.Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter.

 

Stor och fin deg. Så perfekt den kan bli     

 

4.Fyllning: Vispa riven mandelmassa med smör, socker, ströbröd, vatten och kanel.

 

Fyllningen är klar     

 

5.Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel.
Bred på fyllningen. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den.

 

Dags att börja knåda. Perfekt deg     

Dela upp degen i 4-5 delar     

Kavla ut en tunn fyrkant. Kapa gärna kanterna om den ser ut såhär...     

Lägg på ett lager med fyllningen     


 

6.Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar.

 

Rulla sedan ihop den som en orm     

Dags för dem att jäsa     

 

 

7.Låt jäsa under bakduk, 20 – 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 º.

 

Färdigjästa     

Slängde ihop den sista biten utan formar och lite slarvigt        

 

8.Vispa samman ägg, salt och vatten. Pensla de jästa bullarna ordentligt.
Strö över pärlsocker och mandelflan.

 

9.Grädda mitt i ugnen 7 – 8 minuter. Vakta kanelbullarna den sista minuten för de bränns snabbt.  varma färdiga bullar   

Det blev lite bullar...     

Min mor säger: Det finns inga fula bullar..bara goda..så sant så. Men jag tyckte de var snygga. Café 

Stora cafébullar  


Sådär. Enkelt som bara den.


Lycka Till

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se