försöker leva igen

Direktlänk till inlägg 3 november 2009

Imorgon då

Av Flummet - 3 november 2009 00:31


 

..Då är det dags för gastroskopi ..igen...den 6:e..nej..den 7:e..börjar fan snart tappa räkningen...
Skall fasta ett bra tag innan..men då jag är GBP-opad så kan jag sluta äta 01:00...undersökningen är 13:30 imorgon. Så jag hinner fasta timmarna ändå...lite över 12 timmar utan mat...aj min mage...
Innan op var det ett helsike att fasta...nu...är det hemskt.

Jo...igår och även idag har Mr T och jag varit ute och gått...2 km igår...2 km idag. Igår var det min idé att hans kulle med ut..och idag frågade Mr T....Oh så skönt att "våga" vara normal och gå ut. Ok, det var efter mörkrets inbrott och på en liten promenadslinga här..men ändå. Ok...det var med musik i ena örat från min nya mobil ( älskar den..sony ericsson c901 - synd jag inte får något för gratisreklam..haha ).
Sitter och äter fetaost,äpple, samiskt rökt skinka från charken, passionsfrukt och räkor. Protein i magen passar finfint inför gastron.

Har jag sagt att Mr T tagit ledigt för att följa med mig imorgon ?.. Jag är en stor, stark (?) stolt (!) kvinna...men gastroskopi är inget jag önskar någon. Det man kan få på akademiska sjukhuset är stesolidspruta ( redan det lugnande jag äter för ångesten som är ett litet skämt ) sedan får man bedövning sprutat ned i halsen..vilket gör att ( har jag märkt ) en människa ( jag ) med ångest..åker på en sjujäkeles resa i och med att det känns som om gommen/munnen/tungan svullnar igen och man får svårt att andas ( men det är inte så ).
Förra gången ( 3,5 vecka sedan ) var jag ju så förbannad pga antibiotikan jag "visst skulle haft " alla andra 5 gångerna inte fått..Den här gången fick jag ringa 3 gånger för att fråga hur det skulle gå till....
Till slut kom "hästpillrena" på posten i fredags och de skall tas 2 timmar innan. De är som 4 alvedon tabletter till storleken...brrr...
Så jag skall inte ta något imorgon heller...tårarna får spruta, hulkningarna komma...magsaften välla ur..jag ska inte ha något.

Nåväl. Igår gjorde vi en dundergod maträtt. Som JAG kom på och ville göra. Eller..jag hittade den på en sida men modifierade det lite.

* Stekte kycklingfilé..kryddade med piri piri..lite kanel..svartpeppar och vegeta.
Sedan geggade jag ihop en röra på kokosmjölk light, sambal oelek, jordnötssmör med bitar i.
Smulade i en kycklingbuljongtärning. Sen värmde jag alltihopa...hällde i lite rött vin och soya. Oj så gott..och oj så starkt. En 4,5/5. Nästa gång rör jag ned lite banan och hela jordnötter med ...

Imorgon blir det fisk med någon senapsgratängssås på... är tanken.
Idag blev det en pastasallad med extra räkor på.

Jag fick 2 bra besked idag..som jag inte hinner ta idag..så ni får vänta till imorgon. Men det har med plastikkliniker att göra....Och jag är ju som alltid aldrig glad innan saker är satta i sten och beslutade - men jag blev tom...allt rann av mig och 9 månaders kämpande blev som bara...luft..jag visste inte vad jag skulle säga eller tycka..tårarna bara rann..

För det första bara Victoriakliniken i stockholm där jag gick på min första konsultation och fick ett Nej - bemöttes jag med sådan värme och intresse för MIG och inte mina pengar. Det kan väl kanske ha med att göra att han såg att jag sökte hjälp för att se normal ut....och ville hjälpa mig. Tyvärr ville de inte hjälpa mig. ( Men de var ...och skulle vara ett alternativ om jag skulle tipsa er om någon...)
 Så som ni vet har väldigt många sagt Nej till mig pga. bakterien jag fick på sjukhuset. Jag har bestämt mig att säger någon Ja..och sedan vid konsultationen när jag söker för bröst/buk..och de börjar snacka om ex. mina lår ( som jag försökt och försöker acceptera ) ..och tycker jag skall operera dem..så går jag och säger Nej. Jag tänker inte operera nig hos någon som inte ser Mig utan bara mina pengar. Folk må ha sagt och säger vad de vill om Victoriakliniken, han må villja tjäna pengar på mig med...MEN...han såg MIG...en ledsen människa i behov av hjälp. Tyckte inte ens jag skulle operera stussen för att den var fin ( ..Que ?..)..men som ett exempel.

Men ni får vänta tills imorgon....

Men..Puss på er..idag...
Ångesten har hållit sig borta idag...och ....min lycka går inte beskriva.... 
ANNONS
 
pinkozzy

pinkozzy

4 november 2009 13:52

Gastroskopi! Har gjort det en gång. Det räcker. Lider med dig.

http://pinkozzy.bloggagratis.se

 
How to write reports

How to write reports

8 augusti 2012 16:46

Exciting reading with no faults of the sequence draws the people's attention. <a href="http://howtowrite.ws/how-to-write-reports.html">How to write reports</a> gives a hand

http://howtowrite.ws/how-to-write-reports.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flummet - 30 december 2011 23:45

 Kanske inte som jag ville, önskade eller tänkte..Livet är mer kaos än någonsin, men insett att jag behöver min ventil.Såhär natten innan Nyårsafton kanske det blir en nystart på min blogg ?. Jag vet inte, och vet inte om någon läser eller tittar in ...

Av Flummet - 25 februari 2010 12:18

    Men jag vet inte hur, vart eller om jag är Var.Idag åker jag upp med en kåpad kärra 24 mil tillbaka till staden och lägenheten jag bott i under 9 år. Just nu bor jag hos mina föräldrar igen och jag har åkt fram och tillbaka med bil och flyttk...

Av Flummet - 22 december 2009 22:32

*Singel - efter nära 10 år*Arbetslös - efter 7,5 år*Bostadslös till hälften.                                               Så livet kan bli ibland.... ...

Av Flummet - 3 december 2009 06:12

jag har tagit ett beslut som kommer påverka min framtid rejält.men kan tyvrr inget säga förrän allt ät fixat och klart... kram på er ...

Av Flummet - 29 november 2009 06:52

Det var ett tag sedan jag skrev här och det finns många orsaker... *en av orsakerna är att den där kassan som man Ska få hjälp utav och betalar in skatt till....beslutat att inte ge mig nåra pengar för min lite över 2 månaders sjukskrivnin...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ försöker leva igen med Blogkeen
Följ försöker leva igen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se