försöker leva igen

Alla inlägg under mars 2009

Av Flummet - 12 mars 2009 01:29




Underbart vacker.



Människobarn;

vet att du ibland kan känna vilsenhet

när du står på jorden i din litenhet
och ovanför på himlen blundar stjärnorna.

Människobarn;
Vägen kanske känns som en oändlighet,
som den bara leder bort i ovisshet,
men ljuset bor i natten och i skuggorna

Du är älskad där du går.
Någon ser, någon tar din hand.
Någon följer dina spår;
leder i hela vägen fram.
Du är alltid älskad
där du går.

Människobarn;
När din natt är mörkast
har den redan vänt.
Följ din väg i ljuset
som ditt hjärta tänkt.
Och ovanför på himlen lyser stjärnorna.

För du är älskad där du går.
Någon ser, någon tar din hand.
Någon följer dina spår;
leder i hela vägen fram.
Du är alltid älskad
där du går

Du är älskad där du går.
Någon hör, någon rör din själ.
Det finns någon som förstår
allt du gör; någon vill dig väl.
Du är alltid älskad
där du går.



Av Flummet - 11 mars 2009 22:52



Till middag idag blev det köpta kycklingspett...köpta över disk..så det är/var ca 1 filé per pinne..jag fick i mig 2/3 inte illa.
Till det avocado och hemmagjord jordnötsås...man tager vad man haver...
Hade 1 dl ekologiskt jordnötssmör hemma..sen i med hackade torrostade jordnötter, grädde, tabasco, chilipeppar, paprikapulver..och..ja...det funkade. Jag tog väl 1,5 msk sås.


Efter maten satt jag och sniffade och mös med Mr T i någon timme..sen blev jag dumpad för hans dator...romantik in norden så att säga haha.
Helt lugn blir jag i hans sällskap...allt bara rinner av mig..vi må vara varandras totala olikheter...som svart/vitt...Ying/Yang....men han är den han är och jag är så kär i den mannen.

Några timmar senare tog jag blåbärssoppa...brukar ta 1 dl..men idag bidde det 1,5-2 dl..o shit vad jag dumpade. En " bra" dumping...kroppen känns då för mig som en liten fylla..haha.
Kroppen blir sladdrig, lös, huvudet tungt att hålla upp etc...jag brukar ha jobbiga dumpingar..men den här var ok..men hädanefter håller jag mig till 1 dl..


Imorgon är min efterlängtade lediga dag...sen kör jag på med 3 helnätter till..och är ledig på Tisdag nästa vecka igen..men då tar jag mig till överviktsenheten 06:00 på morgonen för årsbesöket..så den dagen kan jag ju glömma som ledig...
Annars är jag ledig nästa helg...MEN...jag funderar på en fuling..Jopp...en fuling och shoppa lite smått och gott på tisdag..jag får se vad ekonomin säger och om jag orkar vänta på en annan buss eller ta den som passar bäst.

Av Flummet - 11 mars 2009 17:24



Den 21:a augusti 2008 skrev jag såhär efter mitt 6 -månaders besök:

"Så återbesöket blev inte riktigt vad jag hoppades på..( Mycket brister i kroppen...fick en hel del mediciner )....han var dock glad över alla BMI enheter jag minskat och min viktnedgång är vad man räknar med efter 6 månader. Så enligt honom har jag gått ned det beräknade efter operationen , men att han ser att jag minskar 10 kg till...( Men sen skulle det vara stopp )

Jag som ska gå ned 22 kg till...vad i helskott...men jag vet att många stannar på 80+..men ändå....jag är inte under 90-strecket än på ett tag ju"

Och vet ni....idag har jag sedan den dagen gått ned 16,1 kg till, minskat 6 BMI enheter till och har 6 kg kvar till målvikten. * Stort Leende*


Men det går trögare och trögare för varje månad.

Av Flummet - 11 mars 2009 16:57


Vilken jekla natt....Förutom att inte få äta något på 12 timmar så hände en sak på jobbet som innefattar död.

Snön vräkte ned och ögonen stod i kors när jag väl satt på vårdcentralen för att ta proverna..8 rör blod. Sen traskade jag iväg till distriktsköterskan..som jag trodde det var...men som tydligen efter 8 år bytt plats....men HUR skulle jag veta det när alla barnleksaker o allt såg ut som vanligt där ? ..nåja..traskar iväg till andra avdelningen där distriktet skall vara...där har ingen tid att ta mitt blodtryck..så måste boka tid...
Jaha....så 45 minuters väntan åt helsike.. skiter i det..de kan faen ta vikt o blodtryck på överviktsenheten på tisdag.
Inte mitt fel att de gett mig så kort tid....knappt 1 vecka innan..varav jag jobbar 5 nätter...
Eller så får jag dra mig dit på måndagmorgon efter 3 nattpass..jaja.

Kom hem...gav mig fan på att hålla mig vaken..lade in en tvättmaskin..satte mig i soffan...sen minns jag inget mer tills min mor ringde.
Hel slut....

Så...jag har inte fått något i magen förrän nu...knäckemacka med massa kalkonpastrami på. Men det tar tid...för satan vad magen värker.
Jag tänker inte kalla mig idiot för att jag inte åt när jag kom hem..jag somnade ju =(.

Ikväll får jag gosa-mysa-snoosa-pilla-smeka-titta på min Mr T utan tidsbegränsning =). Sen får vi torsdagkvällen ihop med. Som är min lediga dag.  Och NEJ - tänker inte ta blodtrycket då..för det fanns ingen tid..om det vara någon nöt som undrade varför jag gnällde på det.

Men idag har jag en fin dag..lugn, lycklig...men hungrig..*äter för fullt*.

Och ni....underbara ni...KRAM på er.


Av Flummet - 10 mars 2009 16:12



Igår började det snöa igenpå jobbet....efternattvilan steg man ut i ett vinterland...och nu..när jag väl vaknat hemma igen så är det ett ännu värre vinterland.

Snön yr som sjutton utanför.

Jag har ju glömt meddela att jag i fredags efter jobbet har fått kallelse till mitt 1-års besök till Överviktsenheten.
Nästa vecka skall jag vara där och nu inatt kommer jag vara fastande från 20:00- 08:30 när proverna kommer tas.

Jag har bett om att få ta dem här i min hemkommun istället för att åka hela vägen till Uppsala för prover ena dagen...och sedan besök andra dagen.
Nu råkade det krocka med mitt jobb....så hela mitt nattpass kommer jag fasta på och jag har en säkerhetstjänst...jag är inte rädd för att göra fel eller så...men sist jag fastade...då i 9 timmar...så var jag på G o svimma ett par gånger....och då var jag hemma.

Så jag är lite nervös för ikväll..men..men...får väl supa vatten, vatten och vatten som en galning för att inte svimma eller få magont..( oundvikligt ).


Fick inte tag i distriktssköterskan...de skall ta blodtryck,längd och vikt...så får väl se om man kan dyka upp imorgon på obokad tid...tror inte det. Annars får jag ta det på torsdag..min lediga dag.

Det var bättre innan op...då blev man bara dödshungrig med skallebank..sen gick man hem och vräkte i sig. Idag är det annorlunda.


Funderar på att ta med min lilla netbook inatt så jag har något annat att göra än att tänka på mat. Usch....vill verkligen inte fasta, min mage gör så jälva ont..det hugger och har sig.  Men hey,...vill man bli fin får man lida pin haha..

Av Flummet - 9 mars 2009 14:42



Jävla psyke, hata det som fan.!

Hur i hela helsike kan jag vakna med att tårarna sprutar när jag inte varit ledsen en enda gång sedan Mr T for ?.. Deppig jao..men ledsen ? - nej.

Hela min kropp skriker om att jag inte vill gå och jobba idag...vilket naturligtvis ignoreras.
Är det för att jag bara får 2,5 timme med honom ? ....eller ?...
Men vafan..han har jetlag och kommer hem efter jobbet ( ja..de åkte dit på en gång de landat....)...då kommer han i princip att däcka på några få minuter....Så jag får inte mer tid med honom ändå om jag är hemma.

Men det var inte det som spökade...hela skallen fylldes av tvivel, funderingar, ångest, black out.....Varför måste alla tankar och funderingar komma på en och samma gång ?.. Kan de inte ta och sprida ut sig lite då och då så jag slipper dessa förbannade ångestattacker.

Fram till jag skall gå vid 22-tiden ska jag duscha, laga mat, plockstäda, dammtorka, göra min kesogegga till matlåda, diska...m.m.....ja i princip allt som får mig att inte tänka.



Av Flummet - 9 mars 2009 03:05



Men tjenare...det där behövde ju inte jag veta...det vet jag redan...


You are The Devil

Materiality. Material Force. Material temptation; sometimes obsession


The Devil is often a great card for business success; hard work and ambition.


Perhaps the most misunderstood of all the major arcana, the Devil is not really "Satan" at all, but Pan the half-goat nature god and/or Dionysius. These are gods of pleasure and abandon, of wild behavior and unbridled desires. This is a card about ambitions; it is also synonymous with temptation and addiction. On the flip side, however, the card can be a warning to someone who is too restrained, someone who never allows themselves to get passionate or messy or wild - or ambitious. This, too, is a form of enslavement. As a person, the Devil can stand for a man of money or erotic power, aggressive, controlling, or just persuasive. This is not to say a bad man, but certainly a powerful man who is hard to resist. The important thing is to remember that any chain is freely worn. In most cases, you are enslaved only because you allow it.


What Tarot Card are You?

http://www.flarn.com/~warlock/tarot/

Av Flummet - 9 mars 2009 02:47



Ögonen svider och det är nog dags att somna....de senaste 2 nätterna har jag somnat här i soffan..iof har vi den skönaste soffan man kan ha...ekeskog..inte eketorp..utan ekeskog från ikea...säljs inte längre tyvärr..   I förrgår dumpade jag mig till sömns...igår däckade jag av trötthet...vilket jag verkar göra idag med. Tänk om man kunde somna normalt någon gång....eller ja..det gör jag efter mina nätter. =)

Totalt utpumpad efter 12-14 timmar hemifrån däckar jag som en liten gris. Det vill jag alltid göra ...kanske dags att enbart jobba nätter....som jag gjorde för något år sedan..men det lär inte hända de närmsta åren pga. vårt kösystem på jobbet.


Skapa flashcards