försöker leva igen

Alla inlägg under mars 2009

Av Flummet - 17 mars 2009 12:30


 Äntligen hemma...åkte 06:10 imorses...

Fick svar på mina frågor..vissa utav dem,. en remiss för bukop ivägskickad. ( svaret jag fick på min fråga. Nej- kirurgen är INTE utbildad plastikkirurg, men han är "inriktad på det".....fettsugning görs inte...inte ens om man själv lägger till pengar..varför ? - "Han kan inte utföra det då han inte är utbildad i det " ) - Jag höll på att dö av skratt...inombords. För jag VET och förstår alla dem som inte har en möjlighet att ta det privat. Jag tycker möjligheten är underbar för dem. Men att man skall nöja sig med en sådan bukop vill jag inte. Skall den göras och smärtan komma... så kan jag likagärna göra det hos en riktig kirurg.

Så...jag komme rnog inte ens gå på besöket där..

Dietisten - ingen kommentar...jag kan skriva om det senare. Slut i huvudet  kallar jag sällan folk för..men den där alltså....jösses..


Blodtrycket var bra....jag ska sluta med simvastatin och magnesium.
Men skall böra äta kalktabletter...fick även mer B12 ampuller..m.m...ett helt jävla apotek för fina 698 kr..Mumsigt värre....

Vägdes och sjuksköterskan tittade på papprena..sen på mig..sen på papprena...:
- Men..du är ju snart normalviktig ?!
- Jao...?
- Det är inte så många som brukar bli det.
- Ok..men varken du eller jag vet ju om mina sista 7 kg kommer sitta som berg så var inte glad ännu...*humor*

Dietisten:
- Du äter fel, du äter för lite, jodå, bröd kan man äta, grovt bröd KAN du äta. näringsdrycker DISKUTERAR JAG INTE, KAN DU INTE AVSTÅ DEM SÅ BORDE DU INTE GJORT OPEN.......Hon kan inte diskutera att man hellre väljer näringsdryck än ingen mat alls...för MAN KAN VISST ÄTA ÄNDÅ...skrek hon i princip....den tanten....hon ger mig rysningar.


Nu har jag min månadsvägning på fredag..men med kläder på och med frukost i magen på deras våg så hade jag gått ned:

-54,1 kg

- 18,7 BMI enheter


Så efter att apoteket rånat mig på mina sista slantar..i princip...så gick jag och köpte en Räkgång De Luxe vid charken..som de gjort själva...med ca 3-4 dl räkor på + ägg och sallad som jag skall äta nu. Brödet äter jag inte..ingen idé..men vem behöver det efter 3 dl HANDSKALADE räkor ?....mums =)


Skriver mer sen...måste in med varor i kylskåp och mumsa räklandgång.

Av Flummet - 17 mars 2009 05:21



Fy satan i gatan vad ont jag hade/har i ryggen.
Så fort Mr T kom hem igår fick han rusa in och hänga mde all sin kraft på ryggen. Jag skulle behöva en stor tung sten eller något annat som hela tiden skulle kunna hänga med på min rygg. För när jag får tyngd på ryggen så känns det lite bättre.

Jag vill ogärna äta citodon...men tog en vid 9-tiden...frammåt 13-tiden valde jag att lägga mig i badet i....4....( FYRA)..ja..fyra timmar. Tömde och tappade i varmt vatten i omgångar....men så fort jag klev ur var ryggen fortfarande pajj. Så 17:30 tog jag en citodon...och resten av kvällen fick Mr T hänga på mig. Gick till slut på alla fyra och hade så ont.
Vid 00-tiden hängde Mr T en sista gång sedan sket jag i sista citodonet och somnade...dock vaknade jag nu 04:20...
Det är bättre men långt från bra, men jag vet inte vad som händer efter promenaden idag när jag skall iväg till överviktsenheten...hade det inte varit så vitkigt hade jag avbokat.
Får väl ta en Tramadol när jag kommer hem i värsta fall.

Har 3 arbetspass ons-fre som är på 9-9½ timme vardera...kommer fan dö i ryggen.  Låg ju i princip som ett paket hela dagen igår...sen gör det inte det hela bättre i och med att jag har en 4 kg ryggsäck på ryggen mest hela dagen i mitt jobb....

Ställde mig med svinto 04:40 och rengjorde spisen grundligt och fläktfiltret.

ja..jag är lite knäpp..men så slipper jag tänka på det när jag kommer hem.
Om 1 timme går bussen till överviktsenheten...och där ska jag träffa dietisten först.....ja..ni...vet....den där som jag tycker kan spola ned sig.
Jag får sitta och ljuga henne rakt upp i ansiktet varje gång för att inte få utskällningar...
I det här länet har vi en knäpp dietist....mycket som andra gbp:are får som tips av sina dietister....förkastar min dietist och kallar mig i princip dum i huvudet.....

Dessutom har jag en lista på MÅNGA frågor som jag antar att läkaren inte kan svara på...suck.


Det är svårt att förklara..men igen..:
Vi skickas till en överviktsenhet där de är specialiserade på bantning...sen får en del genomgå en gbp på sjukhuset...där träffar vi kirurgen på inskrivningen, under själva open..och när vi skrivs ut. De har ronden där man hinner träffa dem 3-4 min.
När man skrivs ut..så skickas man på 1 - 3 och 6 månaders besök...för att slutligen komma på 1 års besöket på överviktsenheten.
Kirurgen träffar vi aldrig mer.
Och den läkare..( läkare nr 3...suck..)...har aldrig kunnat svara på mina frågor...jag hänvisas ingenstans utom till kirurgavdelningen..där det tar stopp och jag får inte prata med kirurgen utan hänvisas till överviktsenheten....ekorrhjul a´la lyx.
Så...jag har inte stora förväntningar på att han/läkaren kan svara mig idag heller....den här nya jag fått...

Vände mig dock till kirurgavdelningen för att få ut en journalkopia på min op igår. Men blev återigen hänvisad till en annan avdelning....

CEÅS på akademiska...någon som vet vad det är ?..eurhm....exakt..
Det får jag leta efter..skall fråga idag.


Känner inte för att åka buss lite över 2 timmar idag..men men..


Hoppas ni får en fin Tisdag.


Av Flummet - 16 mars 2009 10:45



Jag kom på en sak angående mitt 1 års besök imorgon...


den 3/1 2007 så satt jag på överviktsenheten och kände mig så fet, hemsk och hopplös......efter 2 års funderingar satt jag där inför mitt första möte...

I samma lilla rum satt det 2 supertunna smalisar och jag tänkte och funderade på " vad f*n de hade där att göra"...och kände mig ännu mer ångestladdad.

Men....imorgon...kommer jag sitta där....50 kg mindre och kanske sitter det någon där....precis som jag gjorde...och funderar på vad f*n jag gör där...innan de kommer på hur det ligger till.

Lite sorgligt , men ändå roligt att tänka på hur jag själv kände det.

Undrar om jag ska ställa mig upp o säga "..Där satt jag för 1 år sedan, jag hade dina tankar, nu är jag är...hit kommer du också" - haha.

Jag är dock fortfarande bitter över att vi i det här länet aldrig mer träffar kirurgen....sist man träffade honom var när man skrevs ut.

Har massor av frågor jag skall renskriva och ställa imorgon.

Av Flummet - 16 mars 2009 10:32



Natten var lugn....dock pajjade min rygg igen...Född med skolios, leva med skolios..dö med skolios.
Född med hjärtfel, leva med hjärtfel, dö med hjärtfel.
Född normal, leva som fet, dö normalviktig.

2/3 är inte fel det heller.

Haha


Det enda som hjälper en lite pissekund är diklofenak som vi med gbp inte skall ta. Efter 2 sådana så sa min mage stopp...jag har haft skitont i min lilla ficka sedan 23 -tiden igår. Tårar som trängde fram i min egen ensamhet av smärta i ryggen.

Väl hemma...efter att ha skjutsat Mr T till tåget och handlat på ICA och ringt vårdcentralen ( som absolut inte kunde ta mitt blodtryck idag )...så kom jag hem till en skinande ren diskbänk, ingen disk och en skinande ren spis och dammsuget.  Ett lugn uppenbarade sig i mig då. Jag var förbannad när jag gick...men ringde vid 22-tiden ....

Tog en Citodon...lade mig i sängen...och nu är jag uppe en stund och skriver... Citodon tar bort 40-50% av min ryggsmärta. Det hjälper inte ens att ligga ned...inte heller att tappa 50 kg gjorde så mycket skillnad.
Skillnaden viktnedgången har gjort att jag inte vaknar med så ont i ryggen längre, jag kan böja mig på morgonen etc.
Men den dagliga smärtan av att bara promenera...gå..stå...kommer aldrig försvinna. Att sitta och hoppa för man blir tokig på smärtan ...hatar det..blä
Mina "knakar" sitter så hårt att jag själv inte kan få ut dem...när Mr T med över 100 pannor hänger på min rygg kan de ibland komma ut. Han blir äcklad och rädd för det låter som om man bryter en gren rakt av.
"Knakarna" gör skitont...men sen är det bättre.

Så ibland känner jag mig bara så otacksam för det här livet...trasigt psyke, skolios, född med hjärtfel..MEN..förr kunde jag även kalla mig fet...vilket jag inte gör idag. Psyket jobbar jag med...och det andra får jag leva med

Jaja....har ätit 0,8 dl laktosfri filmjölk med havrekuddar och russin.



Av Flummet - 16 mars 2009 10:31


Svar på fråga: För att styrelsen är knäpp....enkelt sagt. =). Hemska människor..tokiga är de...vi vill så gärna flytta.
Men svårt då lägenheter är så dyra här..minst 1miljon för en 3:a. Men men.

Av Flummet - 15 mars 2009 17:48


Hela kroppen är seg och mina jävla leder i höfterna gör ont som fan. Jag hoppas verkligen ( men innerst inne anar jag att han inte kan ...)...att läkaren kan ge mig ett svar eller hjälpa mig...med vad som helst.
Jag känner mig som en 80-åring i kroppen i lederna sedan open....vissa veckor kan det vara lugnare...men som nu...fan jag grinar då och då för det gör så ont att gå.
skit.

Dessutom skulle jag ladda min mp3 spelare när jag gick till badet....väl uppstigen är den död...totaldöd. Jag kan fan inte leva utan musik, jag går inte utanför dörren utan musik i örat...så jag letade fram en annan som får duga.

Fick en lapp i brevinkastet IGÅR....står att den var sänd 2/3 av styrelsen. MY ASS...att de kommer på onsdag och kollar lägenheten..as usual...så vi dumma grannar inte gjort något dumt. hur FAN kan det ta 12 fucking jävla dagar att stoppa en jävla lapp i brevinkastet ?!?.
Jag kommer hem imorgon 08:30....sen ska jag försöka få tag i distriktsköterskan..och se om de kan ta blodtrycket på mig....för att sedan handla...dra mig hemmåt och städa röven av mig..för 05:00 på tisdag på min lediga dag så går jag upp och åker till överviktsenheten....jag kommer vara hemma frammåt 15 tiden...och får städa igen då.
Dessutom måste jag meddela dem att :
1. jag har katt så stäng dörren !!
2. Jag ska upp 11:00 på onsdag och vill fan inte ha någon som ringer på min dörrklocka 08.00 Jo..för serrni....öppnar jag inte..så kliver de in med egen huvudnyckel.
Det är deras fulla rätt.. MEN....minst 1 vecka INNAN skall det meddelas...inte 4 dagar innan..och definitivt inte 12 dagar försent mot vad det står på lappen.

Dessutom skrev jag en lista på vad Mr T skulle kunna göra idag då jag jobbar 42 timmar på 4 dagar och kommer stressa skiten ur mig annars.
Små enkal saker....diska allt, rengör spisen, lägg undan sin tvätt, dammsuga.......det är diskat 1 gång....

Jag är arg som ett bi, fly förbannad.
JAG vill inte bli sedd som den med skitig lägenhet om jag inte måste, dessutom är den här styrelsen käpp rätt åt helvete...läs min renovering om ni undrar. De sätter åt en som fan om man inte gör som de säger. och JA. vi har letat lägenhet i 4 år nu...men vi har inte 1,5 mille för en 3:a att lägga upp.
Det är ju JAG som måste stå där och skämmas när de kommer eftersom jag är hemma innan jag går till jobbet då.


Nu ligger han och sover och jag skiter i vilket, jag skall gå om 1 timme och skall laga mat nu.

Jag är trevlig, snäll och kärleksfull...men när jag blir förbannad ska man inte vara i närheten av mig. Jag darrar av ilska, ser svart , kastar saker och till slut blöder jag näsblod..( beskriver rena rama skräckfilmen..så illa är det inte....jag är hälften så arg idag....).. När det gäller enkla saker som det här och det har varit samma sak i 8 år...då exploderar jag. Men det här är ju över om någon dag och sen är vi gosiga igen. Men jag vägrar att somna osams, även om jag fortfarande är arg...så somnar jag inte osams. Innan jag går om han inte vaknat så ska jag ah en puss etc... Tänk om man är osams med den man älskar..vän,familj etc....den förolyckas....då vill jag verkligen inte ha det på mitt samvete.

Men för det kan jag koka inombords vilket jag gör....den här f.d tjockisen ska man inte tjaffsa med på jobbet idag.

Av Flummet - 15 mars 2009 03:05


bråk,skadegörelse ( blev det visst idag...tycker synd om de stackare som måste bidra med att betala skiten..),skrik,fylla,sprit,...en vanlig lördagnatt på  mitt jobb...fy fan


MEN...nästa nattpass är söndag/måndag..och ni  borde veta att jag älskar de nätterna....så 2 bra nätter av 3 är inte dåligt =)

Nu har jag lite rast och ligger i en skral liten säng och ska glo på lite tv via netbooken.

Av Flummet - 15 mars 2009 01:05



Som sagt...visste att den här natten skulle bli jobbig....för det är i princip helgen innan lön....fylla, spyor, etc...ingen höjdare.
Träffade en kollega som alltid har ett leende på läpparna och puffade mig hela resan in till jobbet...jag var taggad till tusen...

Men satan vad man tar åt sig på uniformen...inte direkt privat..men det känns när någon skriker "FITTA"...eller " ska ge dig en fet jävla käftsmäll.." och företaget jag jobbar åt inte anser att deras säkerhetsavdelning ska ta hand om sådant.....s.j.u.k.t.

Nåja....lite lite kvar sen är det lite rast på 1,5 timme...sen är det dags för jobb fram till 09-tiden igen....för att komma hem..däcka..och sedan ta tag i sista nattpasset.....Brrr...
Börjar bli seg i kroppen...

Skapa flashcards