försöker leva igen

Direktlänk till inlägg 16 januari 2008

En liten hemlis...

Av Flummet - 16 januari 2008 09:47


Vill ni veta en sak ?

Jo...jag kontaktade Vårdgarantienheten...och ville veta vart/ hur jag skall ta mig till för att Åberopa Vårdgarantin. Då kirurgen sagt att kötiden till open är 9-10 månader.

Nu säger de att jag kommer bli kallad i mitten/slutet av Mars ( min 90 dagars period går ut den 4/3 - 2008 )...och att jag då kommer skrivas in, träffa narkosläkare etc mars/april...och sedan bli kallad 2-3 veckor innan open.
Som förmodligen blir av i maj/juni.

Förra året enligt deras papper var kötiden 6-9 månader vilket jag vet om.
Och håller de inte garantin så skall jag höra av mig i slutet av Februari ( d.v.s har jag inte fått någon kallelse då....är mitt fall/ min op...framskjuten ).

Det verkar precis som om de försöker göra allt för att hålla mig från att Åberopa Vårdgarantin. Personer i mitt län har fått till det...beroende på vem man har som läkare och vilka trådar de drar i ) ..jag har fått nej flera gånger.

För att i mitt län kunna Åberopa Vårdgarantin skall man ha fått ett Beslut om en Op. ( vilket jag nu fått ).

I andra län gäller det olika....90 dagar till 1.a möte...90 dagar till kirurg...90 dagar till en ev. op.
Men som sagt ..det är olika i olika län.


Men...att jag kanske blir opad innan sommaren...är något jag absolut inte räknat med...så..allt är positivt.

Jag har inte ens ställt mig i " Kort Varsel" kön...för på ett sätt är det skönt att få tiden på sig innan op.
Ja, i maj -08 har jag väntat i 2 år på open..och otaliga tester etc.

Jag själv förstår inte hur man då på knappa 5 - 6 månader kan gå från:

" Oj, jag är fet.....oj jag vill opas.....nu är jag opad...oj..vad hände ?..."

Bra för dem och glad för deras skull, men jag har så mycket kvar att lära om open ...och då har jag väntat i 2 år snart.
Samt när man ser vissa inlägg på forumet från opade..( både de som gjort det snabbt eller som fått vänta...)

*inte ens vet att man skall dricka innan / efter maten och inte till.
*De blir närmast chockade när de får reda på att man faktiskt kan gå upp i vikt igen...Jag menar...så enkla saker om open borde väl de flesta veta innan man lägger sig under kniven ??.

Då menar jag speciellt Nu, när det är såpass upplyst och finns sidor om open och information.

Å andra sidan....Dokumentären på Tv 3 " Vi äter oss till Döds"...om GBP...

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta..så många sakfel..så mycket som inte stämmer.
De som gör dessa s.k dokumentärer kanske borde kolla upp deras fakta en gång till innan de sänder skiten...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flummet - 30 december 2011 23:45

 Kanske inte som jag ville, önskade eller tänkte..Livet är mer kaos än någonsin, men insett att jag behöver min ventil.Såhär natten innan Nyårsafton kanske det blir en nystart på min blogg ?. Jag vet inte, och vet inte om någon läser eller tittar in ...

Av Flummet - 25 februari 2010 12:18

    Men jag vet inte hur, vart eller om jag är Var.Idag åker jag upp med en kåpad kärra 24 mil tillbaka till staden och lägenheten jag bott i under 9 år. Just nu bor jag hos mina föräldrar igen och jag har åkt fram och tillbaka med bil och flyttk...

Av Flummet - 22 december 2009 22:32

*Singel - efter nära 10 år*Arbetslös - efter 7,5 år*Bostadslös till hälften.                                               Så livet kan bli ibland.... ...

Av Flummet - 3 december 2009 06:12

jag har tagit ett beslut som kommer påverka min framtid rejält.men kan tyvrr inget säga förrän allt ät fixat och klart... kram på er ...

Av Flummet - 29 november 2009 06:52

Det var ett tag sedan jag skrev här och det finns många orsaker... *en av orsakerna är att den där kassan som man Ska få hjälp utav och betalar in skatt till....beslutat att inte ge mig nåra pengar för min lite över 2 månaders sjukskrivnin...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se