försöker leva igen

Direktlänk till inlägg 14 juli 2007

Dumlegrottor! - recept -

Av Flummet - 14 juli 2007 14:08


Nu har inte den här bloggen tänkt bli en receptbok, har haft det förut.., så det är sällan det kommer ut något ang. bak/mat.
Men om jag har lust/tid/ork så kommer det ...som nu =)
De här gjorde jag igår. håll till godo =)


*Dumlegrottor    ca:28 st. 200 grader i ca. 12-15 minuter


* 250 gram smör eller margarin
* 5 dl vetemjöl

* 1½ dl socker

* 1 dl vaniljsåspulver/Marsán
* 1½ tsk bakpulver
* 1 ägg


Fyllning: ca 28 st Dumlekolor

* Sätt ugnen på 200 grader
* Mät upp alla ingredienser direkt på bakbordet eller i en matberedare.
Hacka snabbt samman till en deg
* Forma degen till 2 längder ca. 4 cm i diameter och skär den i knubbiga skivor.
* Lägg skivorna i muffinsformar och tryck ner en dumlekola i varje bit
* Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flummet - 30 december 2011 23:45

 Kanske inte som jag ville, önskade eller tänkte..Livet är mer kaos än någonsin, men insett att jag behöver min ventil.Såhär natten innan Nyårsafton kanske det blir en nystart på min blogg ?. Jag vet inte, och vet inte om någon läser eller tittar in ...

Av Flummet - 25 februari 2010 12:18

    Men jag vet inte hur, vart eller om jag är Var.Idag åker jag upp med en kåpad kärra 24 mil tillbaka till staden och lägenheten jag bott i under 9 år. Just nu bor jag hos mina föräldrar igen och jag har åkt fram och tillbaka med bil och flyttk...

Av Flummet - 22 december 2009 22:32

*Singel - efter nära 10 år*Arbetslös - efter 7,5 år*Bostadslös till hälften.                                               Så livet kan bli ibland.... ...

Av Flummet - 3 december 2009 06:12

jag har tagit ett beslut som kommer påverka min framtid rejält.men kan tyvrr inget säga förrän allt ät fixat och klart... kram på er ...

Av Flummet - 29 november 2009 06:52

Det var ett tag sedan jag skrev här och det finns många orsaker... *en av orsakerna är att den där kassan som man Ska få hjälp utav och betalar in skatt till....beslutat att inte ge mig nåra pengar för min lite över 2 månaders sjukskrivnin...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se